La farmacie. La farmacii, pardon.

vinieta_cogitoAm rămas ieri fără niște doctorii care se prescriu pe bază de rețetă. Nașpa, zic, cred că le-am prăpădit pe undeva. Întorc sertarele cu fundul în sus, le așez înapoi, cu fundul în jos, scobesc buzunarele, răsfoiesc agendele, caietele, cărțile. Termin de curățat vraiștea și îmi sun medicul de familie, să mă programeze un pic mai repede decît era firesc, în limita bunului simț și al timpului său disponibil. Mă îmbrac să rezolv problema pentru cele două zile de pauză silită ce se întrevedea, inacceptabilă medical, ca să mă întorc la învățat.

În cartierul în care locuiesc acum sînt 8 farmacii pe un trotuar și pe celălalt al bulevardului din jurul casei. Intru în prima farmacie, acolo de unde îmi iau de obicei rețeta, explic situația, aud poezia cu nu putem, o iau la rînd pe următoarea. Același refren. Ba mai mult, remarc o groază și un refuz cam brutale, dată fiind situația de pacient pașnic, cu sănătatea pusă la încercare, în care eram. La a patra farmacie, încep să mă enervez. „Nu se poate!” – impersonalul suveranității sau divinității, cine știe, îl ador! „Cum adică nu se poate?” – mă zgîiesc eu. „Vă las datele, vă aduc rețeta în două zile.” , ”Nu se poate!”, țipă la mine farmacista (Erau toate fete, tinere, dacă are vreo importanță, și eu cred că are, nu că erau fete, ci că erau tinere). Și ca să încheie urgent: „De fapt, nici nu avem!” Dau sprîncenele peste cap și ies în trombă. La a șaptea farmacie era cît pe ce ca farmacista să imi dea două-trei tablete, dar supervaizărița a intervenit prin spate și singurele bune intenții s-au risipit ca un abur. Na, 8 martie fericit!

a6172175d84540f631752029644cd5fd(Src: http://www.pinterest.com)

Seara, mi-a luat Simona o folie de la o farmacie din Centru. Acum am rețeta și nu știu care dintre japițele astea merită banii. Japițe? Pe colegiul online al farmaciștilor, scrie că, pe lîngă vînzarea legală de medicamente:

farmaciștii aduc și alte servicii populației, prin: consiliere, educație sanitară, informare, învățământ farmaceutic, inspecție farmaceutică, analize în laboratoare, etc;

și că:

farmacistul trebuie să fie prezent și să aibă responsabilități, în baza competențelor sale profesionale.

Înțeleg, deci, că nu eram în legalitate, deși presupun că figurez într-un sistem informatic de unde se putea deduce că, eu știu, nu eram aurolac. Și dacă eram aurolac, ce? (Altă discuție, mă rog.) Așadar, deși a luat niște date, după un mic research, farmacista care a ajutat e o infractoare penală. După gratii cu ea!

P.S. Pentru E-urile de la farmacie, trebuie să treci printr-un întreg proces milițienesc, dar pentru E-urile de la supermarket, te poți duce cu patru coșuri și doi saci.

Sănătate, vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s