Noaptea minții în aiti

vinieta_softRecent, am trecut la Windows 8 pe laptop și, prin anumite împrejurări, pe care nu le regret nici în urma celor ce urmează, la Windows Phone 8. Odată cu aceasta migrare, mi-am dat seama cît de profitabilă trebuie să fie orice mișcare în domeniul software, dezvoltat fie de companii mici, one man based, ca în cazul Instapaper, fie mari, ca în cazul Youtube și cît de prost înțeles utilizatorul real, redus la o cifră statistică. În ambele luări de poziție, m-a frapat același tip de discurs, din care reies nu numai o lipsă de respect pentru utilizatorii obișnuiți, dar și principiile dictatoriale care le guvernează orice întreprindere. Nu facem aplicațiile-client pentru serviciile de mai sus, a spus Google (motivele ar fi mai multe, dar discursul companiei a fost cam așa), pentru că Windows Phone 8 nu are share-ul necesar pentru a ne bate capul cu asta sau, în cazul Instapaper, Marco Armenti nu face aplicație pentru Windows Phone 8 pentru că lui nu îi place WP8. Și pentru că tot se vorbește enorm, în ultima vreme, de industrii creative, cum este, într-un fel, și dezvoltarea de software, ei bine, dacă voi scrie mai des, nu mă voi mai adresa nici unei cititoare cu fusta peste genunchi și nici unui bărbat cu păr lung.

imagesCît despre faptul de a lega consumatorul unui serviciu de utilizarea unui alt serviciu (în speță, sistemul de operare) și de a-l îndemna, indirect, să treaca pe un sistem de operare cu milioane de utilizatori, pentru că acolo există aplicațiile cu pricina, este noapte minții.  Cum ar fi să putem încheia abonamente Internet numai dacă am avea rutere Asus, sau televiziune digitală doar dacă am fi posesori de televizoare Samsung.

Desigur, se vor invoca cheltuielile de dezvoltare, inutile, după cum le văd, în momentul de față, creatorii de software. Însă, dacă stai să te uiți un pic cîte se fac din pură pasiune pe xda developers și în ce ritm, parcă o simplă aplicație de Instapaper nu ar dura mai mult de 2-3 zile, tastînd cu o mînă în pauzele de la altceva.

(Cover Photo Credit: Increateble)

Reclame

2 răspunsuri la „Noaptea minții în aiti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s