Lungul drum către casă

Aşa cum Facebook a adunat într-un singur site toate formele de exprimare de pe Web, desfiinţînd practic individualitatea şi utilitatea acestora, tot aşa în lume se pun bazele mall-urilor muncitoreşti, în defavoarea locuinţelor, parcurilor sau restaurantelor. Adică diferite conglomerate, dichisite, aranjate şi utilate pentru toţi angajaţii şi, acolo unde este cazul, chiar pentru eventualii parteneri sociali (familie, poate chiar rude).

Am pornit de la un clip publicitar prezentat studenţilor, clip în care Youtube, ce făcea angajări la momentul respectiv,  îi ademeneşte pe candidaţii potenţiali în edenul birourilor Google. Montajul înfăţişează un fel de living-room enorm – punctul de întîlnire principal pentru socializare, o bucătărie (cu bucătari profesionişti, fireşte), o sumedenie de camere şi cămăruţe, care mai de care mai colorate şi aranjate, diferite locuri de joacă pentru angajaţi (darts, pool, cards), un mini teren de golf, mai multe baruri, o piscină, precum şi o sală de fitness. La muncă se poate veni bineînţeles şi cu animalul de companie, numărînd patrupedele ce se perindau de colo pînă colo.

Cu alte cuvinte, oameni ai muncii de pretutindeni în curînd nu vor mai trebui să se chinuie cu cheltuielile de întreţinere a casei, şi nici nu vor mai fi supuşi  la monotonia cotidiană de a deţine un loc de trai  incomparabil cu prospeţimea birourilor, pentru că vor trăi, respira, mînca, dormi şi lucra numai la locul de muncă. Viitorii angajaţi vor funcţiona în aceste mall-uri. Închisori parfumate şi sclipitoare, lipsite de intimitate, solitudine, tihnă şi odihnă.

Un fel de munca te inalţă şi nu îţi mai dă drumul…

Reclame

2 răspunsuri la „Lungul drum către casă

  1. pai ca sa ai succes trebuie sa faci anumite compromisuri…si compromisurile sunt direct proportionale cu succesul;)

  2. Nu cred ca succesul are ceva de-a face aici. Nu lucrezi pentru succesul tau, lucrezi pentru succesul Google (sau oricarui alt brand). Nu stiu numele nici unui angajat Google (sau oricarui alt brand) dupa cum nici ei nu stiu numele meu. Nu lucrezi, si nici nu te complaci intr-un anumit mediu/ context/ viata de lucru, dupa cum ne descrie Andrei, pentru succes. Strict pentru bani. (fara nici o judecata de valoare cum ca e bine sau rau)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s