Interviu cu Oaia Cîlţ

c_vinieta.jpgEmotion: Sinteti o oaie clonata?

Oaia Cîlţ: Nu. Provin din cel mai natural cu putinta proces de manufactura. Si linii de ansamblare. Nu am nici o legatura cu clonarea.

E: Aveti un dinte impotriva suratelor clonate?

O.C.: Nu prea am dinti, dar nu, nu am nimic cu ele. Clonatorii sint adevarata problema, cei care cloneaza. De ce sa clonezi, cind poti manufactura?

E: Ati aparut destul de tirziu in peisajul public si va multumim pe aceasta cale pentru interviu.

O.C.: Eu va multumesc. Ideea e ca pina acum am tatonat indelung actualul domiciliu. Dupa o viata petrecuta in TIR-uri, lucrul acesta era de maxima importanta. Am urmarit aproape hipnotic trei becuri albe, care, conectate la niste baterii, se colorau.

E: Ce era asa de interesant la ele?

O.C.: Nimic. Insa am doi colegi – roomates, iepuri, care se uita intruna la o tabla de sah. Becurile mele sint mult mai interesante. Piesele nu se coloreaza niciodata, sint mereu albe si negre. Becurile sint importante pentru ca mi-au dat acea stare de liniste si odihna ca sa imi incarc bateriile. Aa, cum se spune, pentru ca nu am baterii.

E: Se aude totusi un cintecel. Se declanseaza daca va apasa cineva pe unul dintre picioare.

O.C.: Da. Trebuie sa recunosc ca nu sint prea mindra de cintecelul asta. E un pic cam fals. Si in plus, legatura nu e deloc rationala. Se face aluzie la un miel [lamb, n.r.]. Ori nu cunosc nici un miel care sa imi fie apropiat, ruda sau copil. Nu sint casatorita si nici nu intentionez prea curind.

c_reading2.jpgE: Nu va suride ideea unei familii?

O.C.: Desi nu sint carierista, ma preocupa momentan o sumedenie de lucruri. Sint implicata in foarte multe activitati. Incerc sa ma concentrez la maximum pe ce fac acum, pe recenzii de carte si tv, conferinte si simpozioane, numeroase intilniri. Bineinteles, ca sa fiu mereu in forma, imi iau multe zile libere. In care meditez. Imi plahace sa meditez.

E: Plahace?

O.C.: Pla-ha-ce. Behaitul nu este un lucru de care sa iti fie jena. Incerc sa il evit din pronuntie de cite ori imi este cu putinta, desigur pentru a ma intelege clar cu dumneavoastra. Dar sa stiti ca behaitul – cel inteligent, ca sa fiu mai concreta- e un semn de distinctie ovina, iar nu unul gregar, asa cum prea usor se crede. Nu imi place cum suna ovina, dar inca nu m-am gindit la un sinonim.

E: Care este proiectul la care lucrati acum?

O.C.: Cea mai mare parte din timp mi-o ia acum un proiect pe care incerc sa il promovez in colaborare cu o revista foarte cunoscuta, in paginile careia voi avea o rubrica pe care vreau sa o tratez cu cea mai mare seriozitate: Pericolul Clonarii. Ati anticipat bine prin intrebarea dumneavoastra de la inceput, daca nu ma insel.c_reading1.jpg

E: Intr-adevar. E vorba de National Geographic. Puteti da orice nume doriti.

O.C.: Da, e vorba de revista mentionata. Voi incerca sa atrag atentia prin articolele mele asupra fenomenologiei si implicatiilor clonarii in societatea animalelor.

E: Si cui va adresati?

O.C.: Animalelor. Si oamenilor. Dar in special animalelor.

[-va urma-]

Reclame

3 răspunsuri la „Interviu cu Oaia Cîlţ

  1. :)) :)) da, noul star al muzicii, culturii si stiintei romanesti si chiar internationale. mai ales ca a calatorit cu TIR-ul :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s